Belastingdienst verhoogt boete voor anti-inkeerder

Belastingdienst verhoogt boete voor anti-inkeerder

Belastingdienst verhoogt boete voor anti-inkeerder

Heeft u slapeloze nachten van het  geld dat u nog op een buitenlandse rekening heeft staan, dan loopt u de kans tzt ongewenst bezoek te krijgen van de fiscus, weet Boekhouder ZZP  De inkeerregeling voor zwartspaarders wordt vanaf 1 juli 2010 nog verder aangescherpt,  weet Minister van Financiën.

Sinds 1 januari 2010 betalen belastingplichtigen die alsnog vrijwillig hun verborgen vermogen aangeven een boete van 15% (naast de verschuldigde belasting over het vermogen dat de afgelopen twaalf jaar in het buitenland of de afgelopen vijf jaar in het binnenland buiten het zicht van de Belastingdienst is gehouden).

Per 1 juli 2010 wordt deze boete verhoogd naar 30%. De Minister van Financiën wil hiermee de prikkel om verborgen vermogen aan te melden versterken. Hij sluit niet uit dat de boete nog verder omhooggaat.

Kiest u ervoor om uw vermogen niet aan te geven bij de Belastingdienst maar wordt u gesnapt, dan moet u naast de verschuldigde belasting over het vermogen een boete betalen van 300%. Dit percentage geldt sinds 1 juli 2009.