Boekhouder Amstelveen

Boekhouder Amstelveen weet dat boekhouding vaak niet de sterkste kant van de zzp’er is. Daarom kunt u boekhouder Amstelveen tegen een vaste-all-in-prijs inhuren. Wij ontlasten u en u kunt lekker doen waar u goed in bent, ondernemen. De prijs bedraagt 80 euro excl. btw per maand. Dit is voor alle btw-aangiften, de aangifte Inkomstenbelasting van u en uw partner, de balans en al uw vragen.

 

Boekhouder Amstelveen

Boekhouder Amstelveen is pro-actief

Boekhouder Amstelveen denkt actief en pro-actief met u mee. Wij stellen vragen, geven tips en advies en u beslist zelf uiteraard wat u ermee wilt doen.

We zijn een echte zzp-specialist. door onze jarenlange ervaring met zzp’ers en het verwerken van hun boekhouding en administratie. Onze grote kennis en ervaring helpt ons om u van het juiste advies te voorzien.

 

Advies op maat

Boekhouder Amstelveen houdt zijn fiscale kennis up-to-date en heeft contacten met onze accountant en fiscalist. Voor moeilijke vragen kunnen wij daarop terugvallen. U hoeft zich niet op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen, en dat scheelt erg veel tijd.

 

Boekhouder Amstelveen goedkoper dan accountant

Waarom kiezen voor een boekhoudkantoor in plaats van voor een accountant. U heeft voldoende aan een boekhouder. Alleen grotere bedrijven moeten een jaarrekening opleveren aan de fiscus en kiezen dus meestal voor een accountant.

Als zzp’er hoeft u ook geen jaarrekening op te stellen. U krijgt van ons een balans en winst- en verliesrekening. Die zit in ons pakket. Geen extra kosten derhalve.

Ook open na 17.00 uur en tot 22.00 uur

Boekhouder in Amstelveen weet dat de zzp’er liever contact zoekt na zijn werkuren. Dat is waarom u ons iedere dag van 08.00- 20.00 uur bereiken, elke dag van de week.

 

Werkzaamheden

Onze werkzaamheden bestaan uit,

 • Boeken van bank en verkoopfacturen,
 • Het opmaken van het grootboek,
 • Samenstellen winst- en verliesrekening.
 • Btw aangifte doen per kwartaal.
 • Aangifte inkomstenbelasting.
 • Aanvragen uitstel bij de Belastingdienst, indien nodig.
 • Opstellen balans van uw onderneming einde boekjaar.

Boekhouder Amstelveen

Bespaar op kosten

Helaas dient elke zzp’er belastingaangifte  te doen. Viermaal per jaar de omzetbelasting aangifte (BTW aangifte) en één keer per jaar de inkomstenbelasting aangifte.

Veel zzp’ers denken er te makkelijk over. Ook al omdat online aanbieders van software zeggen dat ze voor 20 euro per maand ook boekhouder zijn.

Dat is een verkooptruc. Toch kiezen enkele ervoor om de BTW aangifte zelf te doen. Ze lopen dan aan het einde van het jaar vast met de aangifte Inkomstenbelasting. En ze vergeten hier en daar een kostenpost of aftrekpost. U heeft inmiddels wel 12 maal 20 euro betaald voor uw software en dient dan achteraf ook nog de boekhouder te betalen voor de balans, herstellen btw-aangifte en de IB-aangifte. Gezien onze lage prijs is het veel voordeliger om alles uit te besteden. U hoeft niet 12 x 20 euro aan softwarehuur te betalen.  En u bespaart kostbare tijd, doordat wij alles voor u verzorgen. U hoeft alleen te scannen en te mailen.

 

 

Aftrekposten voor de zzp

Als zzp’er heeft u recht op veel fiscaal voordeel. Dat vergeten zzp’ers nog wel eens. Zeker als u 1.225 uur of meer als zzp’er werkt dan heeft u al recht op zelfstandigenaftrek en – de eerste drie jaar- startersaftrek.

Zelfstandigenaftrek: € 7.030

De € 7.030 is aftrekbaar van uw nettowinst. Heeft u een aanloopverlies – die kans is aanwezig met de coronacrisis- of een lager inkomen dan is de zelfstandigenaftrek in de volgende negen jaar nog verrekenbaar. Met ingang van 2020 wordt de zelfstandigenaftrek elk jaar afgebouwd.

Startersaftrek: € 2.123

De startende zzp’er krijgt de eerste drie startersaftrek als hij/zij ook aan het urencriterium voldoet.

De eisen zijn:

 • U was een  van de afgelopen 5 jaren geen zzp’er;
 • U mag de startersaftrek maximaal 3 jaar aftrekken.

Maar er zijn meer voordelen te behalen. Boekhouder Amstelveen geeft u advies-op-maat en neemt door welke kosten van toepassing zijn op u. Vaak komt het voor dat een zzp’er privé kosten betaalt die eigenlijk zakelijk zijn. Wij maken dan de correctie.

 

Boekhouder Amstelveen en horeca

De boekhouding voor de horeca is ingewikkelder dan die van een standaard zzp’er. U dient op tal van dingen te letten.

Items die rol spelen bij de administratie van de horeca zijn

 • Inkoop,
 • Verkoop,
 • Voorraad,
 • Privégebruik,
 • Weggegooid voedsel.
 • Winstmarge
 • Inkoop

 

Officieel mag u per week/maand een voorraad bijhouden, maar dat lijkt onbegonnen werk. Aan het einde van het boekjaar neemt u wel uw voorraad tegen inkoopprijs exclusief btw op. Die lijst gaat  naar uw boekhouder.

Hierdoor wordt uw voorraad een balanspost, het bedrag van uw totale inkopen wordt dan lager.

De stand van de inkopen is zeer belangrijk omdat de Belastingdienst de winstmarge bepaalt naar aanleiding van de inkoop. Ze nemen bij controle uw verkoopprijzen erbij en kunnen dan zo de gewenste omzet berekenen. Ook werkt de fiscus vaak met vast gehanteerde winstmarges voor de horeca. Daar moet u niet te ver vanaf zitten of dat kunnen beargumenteren.

Verkoop

U verkoopt uw producten met btw.  U dient uw verkoopprijs te berekenen aan de hand van uw inkoopprijs. Inkoopprijs x winstopslag is verkoop exclusief btw. En daarboven op dient u de 9 procent btw nog te plussen. Of 21 procent als het om alcohol gaat.

Voorraad

De voorraad is van levensbelang. Heeft u personeel en verdwijnt er zo nu en dan een gratis bacardi-cola over de toonbank dan klopt uw voorraad niet meer. En kan ook aan het einde van het jaar uw winstmarge in gevaar komen. Hou dus wel globaal in de gaten met hoeveel voorraad u heeft.

De echte voorraadtelling voor de belastingdienst doet u op 2 januari. Voorraad tellen tegen inkoopprijs excl btw.

 

Privégebruik

U bent een liefhebber van uw gerechten en dranken. U moet het privé-gebruik wel even noteren, want deze inkoop wordt geen omzet, maar is privégebruik.

Het best is om dit per dag, week, event, te noteren. Op einde van het jaar is dit nodig om een correctie te maken voor privégebruik. Het wordt een correctie voor zowel de Inkomstenbelasting als voor de btw.

Weggegooid voedsel

Met tranen in de ogen ziet u dat er soms voedsel overblijft dat niet is verkocht.

Als u eten weggegooid maak ook hier dan een notitie van. Aan het einde van het jaar dient u dit ook te corrigeren in uw boekhouding. Waarschijnlijk doet u er een beetje lacherig om, maar uw winstmarge is mede afhankelijk van weggegooid voedsel.

 

Winstmarge

Het belangrijkste voor de Belastingdienst is naast uw winst, de winstmarge. Dat is het eerste waar hun oog opvalt. Verkoopt u blikjes frisdrank dan is het vrij simpel. Als u honderd blikjes hebt ingekocht tegen 0.30 eurocent en u verkoopt ze allemaal voor 2,10 euro, dan is de winst 1.80 op een blikje. En de winstmarge zeven!

Geeft u veel blikjes weg – uw kinderen en hun vriendjes komen langs, de buren, opa en oma, en noteert u dit niet dan klopt de factor 7! niet meer.  Krijgt u vijf jaar later een boekencontrole dan is het lastig om de film van toen terug te draaien. De fiscus kan dan besluiten tot een winstcorrectie.

 

Btw

U ontvangt btw over de omzet uit uw activiteiten. U brengt deze in rekening aan de klant door deze in uw verkoopprijs op te nemen. Nadien draagt u dat bedrag – minus de btw op uw inkopen en kosten – elk kwartaal in uw btw-aangifte af aan de Belastingdienst. U bent dus niets meer dan een doorgeefluik voor de btw.

 

Eten is met 9% belast. Alcohol tegen 21 % btw. U mag de betaalde btw op uw inkopen en kosten in mindering brengen op de btw die u heeft ontvangen.

Helaas moet  alle bonnen, bankafschriften, contracten 7 jaar bewaren.

Contact Boekhouder Amstelveen

U kunt ons dagelijks – ook op zaterdag en zondag- bereiken. Bel op 06-13936399 of mail naar info@zzp-boekhouder.nl