Boekhouder Leiden

Boekhouder Leiden is er alleen voor de zzp’er. Wij dragen de zzp’er een warm hart toe. We zijn transparant met onze prijs. Die bedraagt 960 euro excl btw per jaar. Dit is all-inclusive btw-aangiften, inkomstenbelasting-aangifte, balans, en alle gesprekken.

 

 

Boekhouder Leiden online

Boekhouder Leiden heeft de boekhouding gedigitaliseerd. Lang geleden kwamen mensen met een ordner met bonnen en facturen. Dat kostte u veel tijd. Printen, ordenen, naar de boekhouder, ophalen. Die tijd is voorbij. Wij verkopen u geen dure software, wij doen alles nog het liefst zelf. Zeker in het eerste jaar dat u klant bent. Dan staat de basis goed.

 

Boekhouder Leiden

Online boekhouden bij Boekhouder Leiden

Online boekhouden is gratis. Voordeel: kennis van boekhouden is niet noodzakelijk.

Met Online boekhouden scant u de inkoopfacturen en leest u de bankafschriften automatisch in. Elke ZZP’er kan het. Ook u! Gevolg: uw leven als ZZP’er wordt een stuk gemakkelijker.

U bespaart tijd en geld. Snelle aanlevering, niet meer in de auto en met de map naar kantoor boekhouder. Geen papier en toner meer kopen, niet meer in de avond alles ordenen in de map. Die tijd is voorbij.

Voordelen van online boekhouden:

 • Het bespaart geld, u hoeft geen duur software-pakket aan te schaffen om te kunnen boekhouden.
 • Bespaart u tijd, de ZZP-boekhouder neemt al het werk uit handen.
 • Het bespaart u een hoop uitzoekwerk, boekhouder- Leiden heeft jarenlang ervaring en kent alle fiscale regels en mogelijkheden.
 • Het enige dat u hoeft te doen om te kunnen online boekhouden, is het aanleveren van de benodigde gegevens zoals aankoopfacturen en bankmutaties.

Boekhouder Leiden en werkwijze

 • De invoer van de verkoopfacturen.
 • Het verwerken van de inkoopfacturen,
 • Boeken van mutaties van de bank, giro via mt-940-bestand.
 • Opmaken van de balans-en winst en verliesrekening.
 • Indienen aangifte inkomstenbelasting (IB).
 • Berekenen de te betalen btw per kwartaal en indienen aangifte omzetbelasting.
 • De grootboekadministratie.
 • Bijhouden debiteuren- en crediteurenadministratie.
 • extra hulp aan startende zzp’er.

Overstap naar Boekhouder Leiden

Wilt u van boekhouder veranderen, dat kunt u het beste per 1 januari doen. Uw oude boekhouder rondt het oude boekjaar af, wij nemen de nieuwe boekhouding over en regelen met uw oude boekhouder de uitwisseling van informatie. Wij hebben de jaarrekening of balans- en winst- en verliesrekening nodig en de aangifte.

Investeringsaftrek

Wij attenderen u op fiscale voordelen. Zoals bv de zelfstandigenaftrek, startersaftrek en de fiscale oudedagsreserve.

De investeringsaftrek is ook een interessante. De aankoop van inventaris duurder dan € 450 exclusief btw die u als zzp’er in een jaar tijd aanschaft, wordt bij elkaar opgeteld.

Als uw totaal boven de  2.301 euro exclusief btw of meer uitkomt, dan heeft u ook nog recht op investeringsaftrek van 28 procent. Dit wordt verrekend bij uw aangifte inkomstenbelasting en gaat over het bedrag exclusief btw.

 

Boekhouder Leiden

 

De Balans voor de zzp’er

Uw balans wordt na 31 december opgesteld. De balans is het overzicht met bezit en schuld op 31 december.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inventaris, eigen vermogen, vorderingen en liquide middelen.

Aan de andere kant van de balans staan de schulden die uw bedrijf heeft. Zoals de te betalen omzetbelasting, een eventuele lening en rekeningen die u heeft bij crediteuren.

Winst- en verliesrekening

Als zzp’er hoeft u geen jaarrekening te overleggen, maar wel een winst- en verliesrekening.

Die maken wij voor u. Deze rekening geeft in één oogopslag de financiële situatie van het afgelopen jaar weer.

Aan de ene kant staat uw omzet van dat jaar (exclusief btw) en daar tegenover staan de door u gemaakte kosten (wederom exclusief btw).

 

Zelfstandigenaftrek

Naast uw baan start u een eigen zaak. U ben elk weekend op pad, Doodmoe bent u aan het einde van het jaar. Een vaste baan en de eigen zaak erbij, dat hakt erin. Maar u heeft veel geld verdient dan is de balsem voor de ziel. Denkt u…..

U besluit om toch nog maar even een boekhouder te zoeken. Dan komt de man met de spreekwoordelijke hamer langs. Hij wijst u op het urencriterium voor de zzp’er. Als u minimaal 1.225 uur voor uw bedrijf werkt dan komt u in aanmerking voor zelfstandigenaftrek en startersaftrek.

U heeft nooit een urenregistratie bijgehouden, gaat tellen, indirecte uren tellen ook mee, zoals de uren die besteed worden voor het schrijven van een businessplan, het volgen van trainingen, gesprek met de bank, gaan naar de Kamer van Koophandel of het zelf bouwen van een website, en jawel, u haalt de uurtjes.

Dan meldt u dat u naast de eigen zaak ook nog een vaste baan heeft. Dat leek allemaal zo positief. U bent verzekerd via uw loondienst.

Een andere voorwaarde is echter dat u ook de helft van alle werkzame uren in uw bedrijf werkt. En u werkte in loondienst 40 uur of meer per week en u verdiende ook nog meer in loondienst.

Dan kunt u dus de zelfstandigenaftrek en startersaftrek verspelen. De fiscus kan daar als u een goede onderbouwing heeft van uw uren bij een controle een uitzondering voor maken.

Dus urenadministratie is in zo’n geval handig of bel eerst de belastingtelefoon, vraag naar een tweedelijns medewerker en laat ze vooraf beoordelen hoe ze u zullen indelen.

Zakelijke fiets van de zaak

U kunt de coronakilo’s er af fietsen met belastingvoordeel, kies voor fiets van de zaak

In tijden van corona is de fiets van de zaak iets wat bij ondernemers met regelmaat terugkomt. De fiets van de zaak is, nu blijven bewegen van groot belang is een onderwerp wat een ondernemer bezighoudt

Ondanks dat u minder vaak naar opdrachten gaat, blijft het natuurlijk wél mogelijk een fiets van de zaak aan te schaffen. De bijtellingsregeling is in 2021 makkelijker geworden. Zeven procent van de waarde van de fiets kunt u bij uw winst bijtellen, en u kunt alle kosten aftrekken.

Zoals het slot, de afschrijving op de fiets, reparatie en onderhoud. Tevens de verzekering. Met de zomer in aantocht is de fiets van de zaak een prima investering.

Voordelen

Wij zetten alle belastingtechnische voordelen en de gezondheidsvoordelen van de fiets  bij deze voor u op een rij.

Belasting voordeel

Veel ZZP-ers bewegen te weinig omdat ze een zittend beroep uitoefenen. Omdat fietsen gezond is, hoeft u niet elke dag naar de sportschool, en u komt lekker relaxed bij uw opdracht of thuis.

Verder heeft de fiets van de zaak zit er een groot belastingvoordeel . Een fiets aanschaffen voor € 1000 euro exclusief btw betekend €1.210 betalen. U kunt € 210 dan als ZZP-er aan btw verrekenen met de te betalen omzetbelasting.

De genoemde € 1.000 euro is in vijf jaar aftrekbaar als kosten, en staat als activa op de balans. Dit betekend voor u dus een voordeel van zo’n 40 procent aan Inkomstenbelasting -IB- over  € 1.000. De fiets kost u dus slechts € 600 terwijl u er in de winkel nog €1.210 heeft betaald.

Contact boekhouder Leiden

U wilt uw kosten laag houden maar toch de voordelen van een online administratie? Bel dan 06-13936399. Boekhouder Leiden kan u ook mailen op info@zzp-boekhouder.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *