Boekhouder-Utrecht

Boekhouder-Utrecht. Woont u in Utrecht en zoekt u een pro-actieve zzp-boekhouder die u kwaliteit en een betaalbare prijs biedt?

Heeft u geen zin of weinig tijd voor uw administratie? Vindt u boekhouden saai en vervelend? Beantwoordt u beide vragen met ‘ja’, dan is het slim om boekhouder-Utrecht te bellen, 06-13936399.

Boekhouder-Utrecht biedt u een betaalbare prijs. Die bedraagt 960 euro excl. BTW per jaar. Een all-in-prijs die veel lager is dan bij de meeste boekhoudkantoren en accountantskantoren.

 

Advies van Boekhouder Utrecht

Boekhouder-Utrecht verzorgt de administratie voor alleen de zzp’er. Wij zijn meer dan alleen een boekhouder. Wij hechten ook waarde aan een persoonlijke relatie. Vooral dan kunnen wij adviseren.

Kernwaarden Boekhouder-Utrecht

 • Vaste prijs: Geen verrassingen, gewoon duidelijkheid.
 • Specialist voor de ZZP’er: Met 25 jaar ervaring kennen we de ins en outs van uw bedrijf.
 • Gratis fiscale tips: Bespaar met onze proactieve adviezen.
 • Transparant: Eerlijk over onze prijzen en werkwijze.
 • Persoonlijke benadering: Eén vast aanspreekpunt voor al uw vragen.
 • Flexibele bereikbaarheid: Ook buiten kantooruren en in het weekend.
 • Gratis startersbegeleiding: Begin goed met deskundig advies.

 

Waarom is boekhouder-Utrecht zo voordelig

Wij doen wat wij onze klanten ook adviseren, besparen op uitgaven. We zijn niet gehuisvest in duur kantoor, we rijden niet in een dure lease-auto en hebben geen secretaresse in loondienst. Wij gaan uit van de gedachte eerst verdienen en evt. dan pas uitgeven. Desondanks zijn we gewoon 12 uur per dag bereikbaar. En kunnen we op veel plaatsen afspreken.

 

Boekhouder-Utrecht

 

Voorwaarden administratie

Wettelijk zijn we verplicht dat uw administratie voldoet aan alle eisen die door de belastingdienst zijn opgelegd. Ons doel is om u zo weinig mogelijk belasting te laten betalen met in acht neming van deze regels. We verzorgen uw

 

 • aangiften omzetbelasting – BTW-,
 • boekhouding,
 • balans en winst- en verliesrekening op,
 • balans in uw aangifte IB -Inkomstenbelasting-
 • uitstel voor de aangifte IB- Inkomstenbelasting

 

Advies aanlevering bij boekhouder-Utrecht

Wij geven advies over de inrichting van de boekhouding. Idealiter ontvangen we uw boekhouding per e-mail met het mt-940-bestand van de bank en de verkoopfacturen.  Later vragen wij de inkoopfacturen op die wij noodzakelijk vinden.

Boekhouder-Utrecht

Voordeel voor de ZZP’er

 • U hoeft geen software te kopen en te installeren
 • bespaart tijd
 • bespaart geld
 • U kunt uw tijd besteden aan datgene waar u goed in bent

Wij willen dat de zzp’er zelf bewust wordt van zijn financiën.  Daarom hebben wij een paar gesprekken per jaar waarin we elkaar treffen en de stand van zaken met u doornemen.

Boekhouding tips

 • Open een zakelijke bankrekening.
 • Houd verkoopfacturen in volgorde.
 • Betaal privé-uitgaven met een privérekening.

  Verstrek elk kwartaal bankafschriften met betaalde facturen.

  Houd zakelijke kilometers bij als je een privéauto gebruikt.

  privé-uitgaven -huur, vakantie, boodschappen, sportschool voortaan van uw privé bank te gaan betalen.

Auto van de zaak of privé auto

Het lijkt zo easy: uw zakelijke auto ook gebruiken als privé vervoersmiddel.

Rijdt u privé per jaar minder dan 500 kilometer met uw zakelijke auto, dan is er niets aan de hand.

Maar, laten we eerlijk zijn,  500 kilometer per jaar, is op jaarbasis zo’n 1.5 kilometer per dag, en dat is weinig op jaarbasis. U zult als nel meer privé-kilometers afleggen. En krijgt u te maken met een fiscale bijtelling.

De fiscus beoordeelt de privé-kilometers als een vorm van inkomen, waarover u belasting moet betalen. De bijtelling is een percentage van de nieuwprijs van uw auto (cataloguswaarde), deze bijtelling wordt opgeteld bij uw belastbaar inkomen.

Over een elektrische auto betaalt u vier tot acht procent bijtelling (afhankelijk van de aanschafdatum), voor alle niet-elektrische auto’s die u nu koopt geldt een bijtelling van 22 procent. Deze kosten kunnen aardig oplopen.

De auto voor de zaak komt uiteraard veel voor bij de ZZP ‘er.Wat zijn aftrekposten die voor u aantrekkelijk zijn? Hoe rijdt u de auto (zakelijk en privé / alleen zakelijk) en van het bouwjaar van de auto, zijn hiervoor van belang.

Als u met uw privé-auto ook zakelijk rijdt,  kunt u 19 cent per km aftrekken van uw winst voor de IB. ​

Als u de auto zakelijk en privé rijdt, en u die daarvoor meer dan 500 km per jaar gebruikt, geldt er een bijtelling, en dat over de nieuwwaarde van uw auto. Het voordeel voor u kan behoorlijk oplopen.

Het kopen van een auto van 15 jaar of ouder kan ook fiscale voordelen hebben. In dit geval betaalt u namelijk geen bijtelling, maar een percentage over de dagwaarde van de auto. Dit ligt veel lager dan de nieuwwaarde. Daar komt nog een aanzienlijk voordeel voor u bij. U kunt namelijk veel autokosten zoals parkeerkosten, benzinekosten en reparaties, aftrekken van uw winst.

Een voorbeeld uit de praktijk:

U koopt een 15 jaar oude Volvo met ‪190.000 gereden kilometers op de klok voor vijf mille. De bijtelling privé gebruik auto is voor een youngtimer 35 procent van € 5.000.

Dit komt neer op € 1.750 per jaar.  Wat gaat u dit dan netto kosten ? Slechts € 857.- per jaar (uitgaande van een belastingtarief van 49 %). Dit nu in vergelijk met de aanschaf van een nieuwe Volvo of een Volvo die tussen de twee en veertien jaar oud is ( catalogusprijs  € 60.000 ). De bijtelling bedraagt dan € 13.200 per jaar.

Dit kost u dus netto € 6.468, en dat terwijl uw Volvo misschien al wel ruim tien jaar oud is.

Wij denken met u mee en helpen u slim geld te besparen.

Maak daarom eerst een kosten-baten-analyse voordat u zakelijk een auto aanschaft.

Gratis kennismaking

Op zoek naar een betrouwbare boekhouder in Utrecht? Bel 06-13936399 of mail info@zzp-boekhouder.nl voor een gratis kennismaking. Bespaar tijd en geld met Boekhouder-Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *