FNV bondgenoten:48 urige werkweek ZZP chauffeur

FNV bondgenoten:48 urige werkweek ZZP chauffeur

FNV Bondgenoten meldt trots dat het gelukt is om zelfstandige chauffeurs aan de kant te krijgen met een 48-urige werkweek, aldus Boekhouder ZZP. Hiertoe was de FNV met een konvooi van tien vrachtwagens in drie dagen van Den Haag naar Brussel gereden om te protesteren tegen de maatregel waarin zelfstandige chauffeurs zouden worden ontzien met hun werkuren.

FNV bondgenoten:48 urige werkweek ZZP chauffeur

Inmiddels hebben van de dertig Europarlementariërs negentien het voorstel weggestemd waardoor zelfstandige chauffeurs niet meer dan 48 uur mogen werken. Voor wat betreft hun werkweek tellen ook de uren mee die de zelfstandigen aan bijvoorbeeld hun administratie besteden. Een maximaal aantal uren in verband met de rijtijden wet lijkt acceptabel, maar dit gaat te ver volgens ZZP Nederland.
Veel zelfstandige chauffeurs beleven moeilijke tijden. Economisch gezien gaat het al een lange tijd slecht, het aantal vervoersopdrachten is sterk verminderd, tarieven staan onder druk en opdrachtgevers vallen bij bosjes. Daarnaast heeft de overheid op aandrang van diezelfde klassieke vakbonden ZZP Chauffeurs het werken onmogelijk gemaakt door onredelijke eisen te stellen in de vervoerswet.
FNV Bondgenoten diept de wond nu nog verder uit door zelfstandigen verplichtingen op te leggen met betrekking tot het aantal uren wat men mag besteden aan het werk.
Vakbonden niet in staat om belangen werknemers en zelfstandigen te behartigen
Dit bewijst volgens ZZP Nederland nogmaals dat vakbonden niet in staat zijn belangen van zelfstandigen en tegelijkertijd de belangen van werknemers te behartigen. Bij grote vakbonden vliegen zelfstandigenbonden en werknemersbonden elkaar voortdurend in de haren.
Onlangs pleitte een zelfstandigenbond weer voor verplichte verzekeringen met een CAO voor zelfstandigen. Zelfs de politieke partijen aan linkse zijde spelen daar gretig op in. De SP gaat daarbij zelfs zover dat men opdrachtgevers wil verplichten om premies van zelfstandigen in te houden en af te dragen. Het complete woord zelfstandigen gaat hierbij verloren…
ZZP Nederland is de snelstgroeiende belangenbehartiger van ZZP’ers in Nederland. Inmidddels hebben 11.000 mensen zich aangesloten en dit aantal groeit met meer dan 500 nieuwe zelfstandigen per maand.