Boekhouder ZZP

NOW-aanvraag 3.0 start 16 november

NOW-aanvraag 3.0 start 16 november

De NOW-aanvraag voor de eerste periode van oktober t/m december 2020 start op 16 november. De aanvraag kan ingediend worden tot en met 12 december. U heeft daarom nu maar een maand de tijd om de NOW-aanvraag te doen.

Tegemoetkoming NOW-aanvraag afgebouwd

Verschil met NOW 2.0, De tegemoetkoming NOW 3.0 wordt sneller afgebouwd dan de NOW 2.0. U kunt de eerste periode van drie maanden (oktober t/m december) een tegemoetkoming krijgen van  maximaal 80% van de loonsom. Dit was 90% bij de NOW 1.0 en 2.0.

Dit maximum krijgt de werkgever bij 100% omzetverlies. Bij geringer omzetverlies wordt de tegemoetkoming evenredig aangepast.

NOW-aanvraag 3.0 start 16 november

 

Opslag 40%

Bij de berekening van de tegemoetkoming komt op de loonsom een 40%.-opslag. Dit is voor werkgeverslasten. Denk hierbij aan de premies werknemersverzekeringen en de vakantiebijslag.

Voorschot

Een werkgever krijgt eerst een voorschot van 80%. Dit wordt in drie stappen uitbetaald. Dit voorschot is gebaseerd op de loonsom van juni 2020 en op het verwachte omzetverlies. Achteraf wordt de definitieve NOW 3.0 vastgesteld. Dit gebeurt op basis van het werkelijke omzetverlies en de werkelijke loonsom.

NOW-aanvraag 3.0 start 16 november

Inspanningsverplichting ipv ontslagboete

Bij de NOW 3.0 is de ontslagboete verdwenen. In plaats daarvan is er een inspanningsverplichting voor werkgevers. Werkgevers die bedrijfseconomisch ontslag voor een werknemer aanvragen zijn verplicht contact te zoeken met het UWV. In het kader van hulp bij werk-naar-werk- begeleiding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *