Scholingsuitgaven: in 2013 alleen collegegeld en lesboeken nog aftrekbaar

Scholingsuitgaven: in 2013 alleen collegegeld en lesboeken nog aftrekbaar

Volgt uw kind een opleiding of studie om hiermee een inkomen uit werk en woning te kunnen verwerven dan zijn de kosten die u hiervoor maakt onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar in de inkomstenbelasting als scholingsuitgaven.

Scholingsuitgaven

Deze aftrek voor uw kind wordt vanaf 1 januari 2013 aanzienlijk beperkt. Aftrekbaar zijn dan het les-, cursus- of collegegeld, examengeld of promotiekosten en de door de onderwijsinstelling verplicht gestelde leermiddelen.

Denk hierbij aan verplichte studieboeken of verplicht gereedschap voor de opleiding. Tip: Heeft uw kind inkomsten als bv vakantiekracht en doet zij aangifte Inkomstenbelasting om loonheff8ing terug te vragen, of ben je uitwonend student, je kunt in 2012 nog niet-verplichte vakliteratuur en de afschrijving op een computer met eventueel bijbehorende apparatuur die u nodig heeft voor uw studie naar voren halen om die evt af te trekken.

Klein voordeel: In 2012 is de drempel voor de aftrek van scholingsuitgaven € 500. In 2013 wordt deze drempel verlaagd naar € 250.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *