Boekhouder ZZP

Starter ZZP

Starter ZZP Stappenplan

Je wilt beginnen als als ZZP’er en dan?

Welke stappen ga je zetten en waar moet je op letten? Boekhouder ZZP geeft hieronder tips en advies voor jou als startende ZZP’er.

Starter ZZP

Je schrijft je bedrijf in in bij de Kamer van Koophandel, je ontvangt direct van de Belastingdienst een BTW- nummer en vraagt zelf een VAR-verklaring (op papier of via je DigiD-code) bij de Belastingdienst aan.

  •  Kamer van Koophandel

Voor deze inschrijving dien je een paspoort of rijbewijs mee te nemen en een afschrift van je bankrekening en/of een uittreksel uit het bevolkingsregister. Beide mogen niet ouder zijn dan een 30 dagen.

  • Belastingdienst

Bij je inschrijving vraagt de KvK ook meteen een BTW-nummer aan. Je kunt telefonisch of schriftelijk het formulier “Opgaaf gegevens startende onderneming” aanvragen. Met dit formulier bepaalt de Belastingdienst welke belastingen je evt nog meer moet gaan betalen.

 

 

  • Verzekeringen

Elke ZZP-er loopt een risico. Aan jou te bepalen hoe veel risico je wilt nemen. Voor het bedrijf kan het handig zijn om bedrijfsverzekeringen af te sluiten.

Andere verzekeringen die handig kunnen zijn: ziekte en arbeidsongeschiktheid, pensioen, glasschade, de inboedel, rechtsbijstand, transport, inkomstenderving, diefstal en ga zo maar door. Het is aan jou om te beoordelen welke verzekeringen je noodzakelijk acht.

 

Starter ZZP

 

Meer info boekhouder-zzp