Tip: meld je aan voor vooraf ingevulde aangifte

U kunt weer gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. Dit is een service waarbij wij alvast zo veel mogelijk gegevens invullen in uw digitale aangifte, weet Boekhouder ZZP

Tip: meld je aan voor vooraf ingevulde aangifte

De gegevens, zoals uw loon en de WOZ-waarde van uw huis, gaan over 2009. Deze gegevens krijgen wij van andere instanties, zoals uw werkgever, uitkeringsinstantie of gemeente. Met deze service willen wij het u zo makkelijk mogelijk maken om aangifte te doen.

Hoe werkt het?

Als u het aangifteprogramma downloadt via internet, kunt u tijdens de installatie kiezen of u dat met of zonder uw gegevens wilt doen. De gegevens die wij in uw aangifte hebben ingevuld, moet u controleren en zo nodig aanvullen en verbeteren. Doe dit zorgvuldig. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat uw aangifte juist en volledig is ingevuld.

U hebt de aangifte al ingevuld en wilt uw gegevens downloaden

Hebt u uw aangifte al ingevuld en wilt u daarna toch gebruikmaken van deze service? Dat kan, maar houd er rekening mee dat de gegevens die u hebt ingevuld, overschreven worden. U moet dan alle eerder ingevulde gegevens opnieuw invullen.

Nog een keer gegevens downloaden

Hebt u het aangifteprogramma na 27 februari 2010 gedownload en wilt u nog een keer gegevens downloaden? Dan kunt u gegevens downloaden zonder het aangifteprogramma opnieuw te installeren. Dit is bijvoorbeeld handig als meerdere mensen op 1 computer aangifte doen.

DigiD

Wilt u de gegevens die wij al van u hebben, downloaden in het aangifteprogramma 2009? Dan hebt u uw DigiD-inlogcode nodig. Ook voor het ondertekenen en verzenden van uw aangifte moet u uw DigiD-inlogcode gebruiken. Als u samen aangifte wilt doen met uw fiscale partner, moet uw partner een eigen DigiD-inlogcode hebben. Dit is nodig om zijn gegevens te downloaden en de gezamenlijke aangifte te verzenden.

Intermediairs

Bent u fiscaal of maatschappelijk intermediair? Dan kunt u de gegevens van uw cliënt niet downloaden voor de aangifte inkomstenbelasting.