Tip: Vraag WBSO-subsidie 2011 nu al aan

Tip: Vraag WBSO-subsidie 2011 nu al aan

Ben je van plan in 2011 of vanaf januari 2011 R&D-werkzaamheden uit te gaan voeren? Dan heeft u de mogelijkheid om tot uiterlijk 30 november 2010 een WBSO-aanvraag voor 2011 in te dienen via het Agentschap NL. Dit kan op twee manieren: via het eLoket of het aanvraagprogramma, weet administratiekantoor Boekhouder Gezocht

Tip: Vraag WBSO-subsidie 2011 nu al aan

Nieuw: aanvraag via eLoket
Voor het indienen via het nieuwe eLoket heeft u geen apart WBSO-aanvraagprogramma meer nodig op uw pc. Deze nieuwe manier van aanvragen werkt ook op besturingssystemen als Apple en Linux. Vanaf iedere willekeurige werkplek kunt u online uw WBSO-aanvraag indienen of bekijken. Om toegang te krijgen tot het eLoket heeft u wel een eHerkenningsmiddel nodig.

Aanvraag via aanvraagprogramma
U kunt uw aanvraag ook nog steeds indienen met het aanvraagprogramma (download).Let er wel op dat u het aanvraagprogramma alleen onder Microsoft Windows kunt installeren. Voor het indienen van een aanvraag via het aanvraagprogramma heeft u een certificaat nodig. Heeft u nog geen certificaat? Vraag dit dan aan via het senterloket. Vanaf het moment dat Agentschap NL uw certificaataanvraag getoetst heeft, kunt u uw WBSO-aanvraag indienen vanuit het aanvraagprogramma. U hoeft dus niet te wachten tot uw certificaat definitief geautoriseerd is.

U kunt uw aanvraag indienen voor het gehele jaar 2011 of voor een periode die start op 1 januari 2011. Uw aanvraag moet vooraf en uiterlijk één volledige kalendermaand voor de start van de R&D-werkzaamheden zijn ingediend.

Let op!
Komt u in tijdnood of ondervindt u op de een of andere manier problemen bij de aanvraag? Dien dan een vormvrij verzoek in. Met een certificaat op zak doet u dit het snelst vanuit het aanvraagprogramma. Anders kunt u nog via het senterloket een vormvrij verzoek indienen.