Tozo-regeling, verwelkomt 70-80.000 aanmeldingen

Tozo-regeling, verwelkomt 70-80.000 aanmeldingen

Tozo-regeling zorgt voor 70-80.000 aanmeldingen. Het loopt storm met de aanvraag van ZZP’ers voor de Tozo-regeling. Een maatregel waarbij de zzp’er die omzetverlies heeft en dat kan aantonen, zijn maandelijkse inkomen drie maanden kan aanvullen tot 1.050 euro. Daarnaast hebben ook 70.000 tot 80.000 bedrijven hebben zich gemeld bij het corona-loket voor 4000 euro steun van de overheid. De vier mille betreft een gift waarmee de mkb’er met een eigen zaak de vaste lasten kan overbruggen, weet boekhouder-zzp

Tozo-regeling

Het kabinet heeft er zo’n €3,8 mrd voor uitgetrokken, waarvan €1,5 mrd ter inkomensondersteuning. Een ander onderdeel van de regeling is voor kredieten die tegen lage rente kunnen worden verstrekt aan zzp’ers.

Vele aanvragers

De aanvragers zijn van verschillend pluimage, zo blijkt. Amsterdam ziet met namen veel kappers, taxichauffeurs en nagelstylisten. Ook grafische ontwerpers en mensen die in de horeca en de culturele sector werken, melden zich aan de lopende band.  Voor de nieuwe regeling gelden minder strenge eisen dan aan de bestaande Bbz-regeling. De aanvraag wordt nu minder streng beoordeelt. Zzp’ers dienen niet eerst de overwaarde op hun eigen woning op te eten of terug te vallen op het inkomen van hun partner. Je hoeft dit geld niet terug te betalen. Ook wordt er niet gelet op vermogen in Box-3. Tevens wordt de levensvatbaarheid van hun bedrijf wordt niet meer getoetst. De intentie is dat de zzp’er binnen vier weken krijgt uitgekeerd. Officieel kunt u om een voorschot vragen. Ook in Haarlem loopt het aantal aanvragen flink op.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *