ZZP-Tip”: ZZP’er in transportbranche? Pak 35% ESF-subsidie

ZZP-Tip”: ZZP’er in transportbranche? Pak 35% ESF-subsidie

Sinds 1 september kunnen ZZP’ers en kleine transportbedrijven gebruik maken van 35% ESF-subsidie voor opleidingen in transport. Het is voor het eerst dat ZZP’ers subsidie kunnen krijgen voor een opleiding in de transportsector. Tevens is dit nu ook mogelijk voor kleine transportbedrijven tot tien vrachtwagens. VERN, de organisatie voor kleine transportondernemers in Nederland, heeft de opleiding Safety Culture ontwikkeld en een onderdeel van deze opleiding is tevens geldig voor de code 95.

De opleiding behelst 2,5 dag via E-learning en 2,5 dag daadwerkelijke opleiding op een verkeerschool. Dat scheelt dit enorm in de kosten aangezien een chauffeur normaal gesproken voor zijn code 95 vijf dagen naar school gaat. De chauffeur zal dus 2,5 dag minder stil staan om naar school te gaan. Dit is zowel positief voor het transportbedrijf als de opdrachtgever. De besparing loopt al snel op tot ongeveer 2.000 euro per chauffeur. VERN rekent dit graag voor de transportbedrijven uit.

ZZP-Tip”: ZZP’er in transportbranche? Pak 35% ESF-subsidie

Er zijn nu verkeersscholen verspreid over het gehele land die de opleiding Safety Culture kunnen geven. Deze verkeersscholen zijn opgeleid door de VERN. Safety Culture is een opleiding die geschreven is door de VERN en verder gaat dan de reguliere opleidingen. Daardoor was het noodzakelijk om de verkeersscholen op te leiden, zodat zij de cursus Safety Culture kunnen geven.