ZZP’ers in actie tegen stikstofbeleid

ZZP’ers in actie tegen stikstofbeleid

ZZP’ers in actie tegen stikstofbeleid. Zzp’ers en werknemers gaan 18 december wederom actievoeren. Actiegroep Bouw in Verzet laat weten dat groepen vanuit Apeldoorn, Assen, Born, Helmond en Tilburg woensdag ‘het randje gaan opzoeken.’

Stikstofbeleid

De actiegroep wil dat er snel een oplossing komt voor de stikstof- en PFAS-crisis. De zzp’ers in bouw en de werknemers zijn de dupe van het uitstellen van bouwprojecten. Gevolg, minder omzet en minder inkomen.
Bouwend Nederland.

ZZP’ers in actie tegen stikstofbeleid

30 oktober jl, was er al een betoging op het Malieveld. Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW riep landbouwminister Carola Schouten op om een drempelwaarde van 1 mol in te stellen in het stikstofdossier. “We kunnen veel aan, we zijn zeker geen mietjes. Maar één probleem tegelijk is genoeg”, zegt voorzitter Wim van Mourik van Cumela. Ongeveer 90% van de loonwerkers is naast het agrarisch werk ook actief in grondverzet, waardoor de sector met zowel de PAS- als de PFAS-problematiek kampt. Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland noemt het onuitstaanbaar dat er zo’n woningnood is, maar dat de bouwsector op de handen moet zitten. Hij wil nu actie van het kabinet.

PFAS

Bouwend Nederland is niet betrokken bij de geplande actie van Stichting Bouw in Verzet. Binnen onze vereniging zijn we echter wel elke dag druk bezig met zowel de stikstof- als PFAS-problematiek. Wij rusten niet voordat we een drempelwaarde voor stikstofneerslag hebben en een definitief werkbaar handelingskader voor PFAS.

Bouwend Nederland geeft hierbij de voorkeur aan publieksvriendelijke acties. Maar dit laat wederom zien dat de problemen zeer urgent zijn en de tijd dringt. We hopen dat de politiek deze signalen oppakt en leiderschap toont door de bouw en infrasector snel weer vlot te trekken met de invoering van een drempelwaarde voor stikstofdepositie. En een PFAS-norm voor het gebruik van grond onder oppervlakte water.

Jonge zzp’ers

Stichting bouw in verzet bestaan uit een kleine groep jonge zzp’ers Zij zetten zich in voor betere werkomstandigheden rondom de PFAS en het stikstofbeleid..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *